Kibocsátó rendezvény

2021.07.10. 07:00

Négy végzős osztály búcsúzott Körmenden – fotók

Négy végzős osztályt búcsúztattak el a Körmendi Rendvédelmi Technikum díszudvarán pénteken. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel Vas megye és Körmend állami és rendvédelmi szerveinek vezetői, a kibocsátott állomány illetékes megyei rend őrfőkapitányai, a szülők és hozzátartozók.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

Az ünnepélyes kibocsátó esemény a Himnusz felcsendülésével kezdődött, majd a volt tanulók megerősítették korábban tett rendőres küjüket, a tanulmányaikat áprilisban megkezdett köz biztonságirend őrjárőrképzésben részt vevők pedig letették azt.

– Szolgálati kötelezettségemet, ha kell, életem kockáztatásával is teljesítem – hangzott el a fogadalom Hoffmann Gergely próbaidős rendőr őrmester szájából, aki előolvasta az eskü szövegét, amelyet aztán társai hangosan utánamondtak.

A kibocsátó ünnepség elöljárója dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, az ORFK rendészeti főigazgatója, országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki Pintér Sándor belügyminiszter és Balogh János országos rendőrfőkapitány nevében is köszöntötte az állományt.

Az előtte felsorakozottakat a rendészetijárőr-képzés első fecskéinek nevezte. – Az új feladatok, kihívások, rendőri módszerek, intézkedési kultúra, a megváltozott társadalmi elvárások mind azt generálják, hogy Magyarország rendőrsége lépést tartson a változásokkal. Az élet kikényszerítette a rendőrség oktatási struktúrájának a megváltoztatását – mutatott rá ünnepi beszédében Halmosi Zsolt arra utalva, hogy a most esküt tettek egy új képzési rendszerben tanultak már, ami a tiszthelyettesi képzéstől abban különbözött, hogy sokkal gyakorlatorientáltabb volt. Felidézte, hogy a pandémia mindent átírt: a rendőrség állományának karanténban lévő emberek tízezreit kellett ellenőriznie, a belső határok lezárásával határellenőrzést kellett újra végezni, a társszervekkel kórházparancsnoki feladatokat ellátni. Halmosi Zsolt leszögezte azt is, a végzettek mostantól teljes jogú tagjai a rendőrség hivatásos ötvenötezres állományának.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Bem József- szablya belügyminisztériumi emléktárgyat vehetett át a Körmendi Rendvédelmi Technikum és Vas megye közötti együttműködés során a rendészeti képzés támogatása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője pedig két tanulót részesített jutalomban kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkája elismeréséül: Ungi Klaudia rendőr őrmestert, valamint Kiss Sándor József próbaidős rendőr őrmestert.

Végül az esküt tett állomány ünnepélyes díszmenettel tisztelgett az elöljáró előtt, majd a vendégek és az elismerésben részesült tanulók állófogadáson vettek részt.

Kiemelt képünkön: Majthényi László Bem József-szablya belügyminisztériumi emléktárgyat vehetett át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában