Fejlesztés

2021.07.03. 10:00

Rendkívüli látványt nyújt a vasszentmihályi völgyhíd – fotók, videó

Már a befejező munkálatok folynak az 585 méter hosszú, 11 támaszú vasszentmihályi völgyhíd építésénél. A 24 méter mély völgy fölött átívelő karcsú hídszerkezetről látványos videó is készült.

origo.hu

Fotó: DERNOVICS TAMÁS/MAGYAREPITOK.HU

Az M80-as gyorsforgalmi út fejlesztése 2018 tavaszán kezdődött meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában. A projekt keretében 2x1 sávos autóutat alakítanak ki Körmend és az osztrák határnál fekvő Rábafüzes között. A 28,85 kilométeres útszakasz a Mészáros és Mészáros Kft.-Duna Aszfalt Zrt. konzorcium fővállalkozásában valósul meg – emeli ki a Magyar Építők cikke.

Az 585 méter hosszú, 11 támaszú gerendahíd technológiai terveit a Főmterv Zrt. készítette el Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu
Június elején Szentgotthárd térségében az M80-as gyorsforgalmi út Vasszentmihály és Szentgotthárd közötti 6,6 kilométeres szakaszát. A Körmend és Vasszentmihály között elkészült 19,4 kilométeres szakaszt pedig várhatóan 2021 októberében nyitják meg a forgalom számára.

ITT ÉPÜLT MEG MAGYARORSZÁG EGYIK LEGHOSSZABB VÖLGYHÍDJA, AZ 585 MÉTERES VASSZENTMIHÁLYI VÖLGYHÍD.

Az 1799 jelű híd Vasszentmihály mellett az autóút 179+929 kilométer szelvényében található. Ez egy impozáns, 11 támaszú gerendahíd, a közbenső nyílások támaszköze 60 méter. A felszerkezet pedig vasbeton lemezzel együtt dolgozó, zárt acélfőtartós öszvérhíd.

Miután a teljes hídszerkezet a pillérekre került, eltávolították a toláshoz szükséges segédszerkezeteket, beépítették a sarukat, és ezután épült a vasbeton pályalemez. Jelenleg pedig már a befejező munkálatok folynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában