felfedezik az országot

2021.08.06. 07:00

A legszebb vidékeket járják be biciklivel – A körmendi túrázók átlagban heti 230-250 kilométert tesznek meg

Népszerűek a kerékpáros táborok, ezek jó része a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében valósul meg. Ilyen az országos bringás vándortábor-program is, amely többféle útvonalat kínál. A körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájának diákjai éppen a Vértes, a Gerecse és a Velencei-tó környékén túráznak.

Tóth Judit

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) égisze alatt számos kerékpáros túra valósul meg a nyár folyamán. Többféle útvonal közül lehet választani. Sokakat érdekel az Őrség, a Balaton-felvidék, az Alpokalja és a Fertő-táj, a Dunakanyar, Aggtelek környéke, a Felső-Tisza vidéke és még hosszan lehetne sorolni Magyarország legszebb vidékeit, ahol jól kiépített utak várják a túrázókat. Simon István, a Somogyi Béla Tagiskola vezetője elmondta, hogy iskolájuk négy éve szervez biciklis túrákat, amelyek nagyon kedveltek a szülők és a gyerekek körében. Olyannyira, hogy volt tanítványok is csatlakoznak a csapathoz évről évre.

Simon István kísérőként vesz részt a biciklis táborban, kolléganőjével, Szájerné Csóbor Katalinnal együtt. A túrákat szakképzett vezetők koordinálják, minden szervezetten, pontos menetrend szerint zajlik. A tábor azonban nem csak kerékpározásról szól, vannak szabadidős programok. Emellett az adott térség nevezetességeit is felkeresik. Kerékpárt, sisakot, pólót és kulacsot a szervező biztosít. Átlagban heti 230-250 kilométert tesznek meg a túrázók. A Somogyi Béla Tagiskola felsősei az idén két turnusra neveztek be, az egyik egy őrségi kör volt, a másik most zárul a Vértes, a Gerecse és a Velencei-tó közelében, mintegy húsz gyermek részvételével.

Kiemelt képen: Átlagban heti 230-250 kilométert tesznek meg a túrázók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában