Kétségessé vált

2021.08.24. 10:00

Befogadja Koczka Tibort a DK

Kétségessé vált Koczka Tibor indulása az ellenzéki előválasztáson, miután nem kapta meg a befogadó nyilatkozatot a Párbeszéd Magyarországért Párttól. Az egykori fideszes politikust a DK fogadja be.

VN

20210705 Szombathely Új Világ Néppárt Vas megyei bemutatkozó sajtótájékoztatója. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Dr. Pálinkás József atomfizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egyben korábbi elnöke, az Új Világ Néppárt vezetője és Koczka Tibor önkormányzati képviselő, az Új Világ Néppárt jelöltje

Fotó: VN-archív

Még július elején derült ki, hogy az Új Világ Néppárt Szombathelyen és térségében Koczka Tibort indítja országgyűlési képviselőjelölt-jelöltként. A szombathelyi közgyűlésben a Pro Savaria Egyesület képviselőjeként, míg az előző önkormányzati ciklusban fideszes alpolgármesterként helyet foglaló politikus indulása az ellenzéki előválasztáson rövid időre kérdésessé vált.

Koczka Tibor ezt így kommentálta közösségi oldalán: „Ungár Péter vajon demokrata-e? A demokrata ugyanis nem fél, Ungár Péter meg fél tőlem. Egyébként miért próbálná megakadályozni minden eszközzel, hogy elindulhassak az Új Világ Néppárt színeiben az előválasztáson Szombathelyen?” A politikus hozzátette, szerinte Ungár akadályozza meg, hogy a Párbeszéd Magyarországért Párt befogadja. A budai milliárdos ezt később tagadta.

Az előválasztáson ugyancsak induló Czeglédy Csaba vetette fel az ATV egyik esti műsorában: a DK befogadhatná Koczka Tibort. Szerinte ugyanis fontos, hogy minél többen indulhassanak az előválasztáson. Koczkát végül az utolsók között vette nyilvántartásba az Országos Előválasztási Bizottság augusztus 21-ei ülésén, így a Pro Savaria városi képviselője az Új Világ Néppárt jelöltjeként méretheti meg magát az ellenzéki előválasztáson, miután a DK – megválasztása esetén – befogadná frakciójába.

Kiemelt képünkön: Koczka Tibor indulhat képviselőjelölt-jelöltként

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában