2021.08.24. 07:00
Főzőshow-t és -versenyt rendeztek Perenyén – A fogások tizenhárom bográcsban készültek
Tizenegyedik alkalommal rendeztek Főző show-t és -versenyt a településen a hétvégén. Egyebek között marha-, sertés- és nyúlpörkölt, valamint csülkös-babos káposzta készült a bográcsokban.
– A főzés az egyik legjobb közösségépítő elfoglaltság – mondta lapunknak Imre Viktória polgármester. – Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai után különösen fontosak az ilyen és ehhez hasonló események, hisz most az egyik legnehezebb feladat, hogy a közösségek ismét találkozzanak, „életben maradjanak”.
A főzőversenyt 11. alkalommal rendezték meg, de úgy tűnik, semmit nem veszített népszerűségéből: tizenhárom csapat nevezett. A meghívott vendég Tremmel László, a 2021-es Konyhafőnök egyik résztvevője volt. Laci vállalta, hogy a bemutató látványfőzésen túl kétféle ételből több tucatnyit készít, így közel száz főnek jutott ingyenes kóstoló.
– A verseny mindig nagyon színvonalas. Ezúttal a legtöbb fogás marhából készült pörkölt vagy ragu formájában, de került a bográcsban sertés- és nyúlhús is. Volt olyan csapat, amelyik friss fánkot sütött, majd azt többféle ízű lekvárral kínálta – tette hozzá Imre Viktória. A versenyre az öt helyi csapat mellé szerte a megyéből érkeztek résztvevők, többen voltak, akik most először neveztek a versenyre.
A zsűri tetszését leginkább a Gencsapátiból érkező Apáti Kertészek étele nyerte el, ők sertéspörköltet készítettek bográcsban, cigányosan, és rozmaringos burgonyapürét tálaltak mellé. Az oklevelek átadásában közreműködött Ágh Péter országgyűlési képviselő
felesége, Ágh-Tóth Ágota és kisfia. A főzőshow-t éjszakába nyúló mulatság zárta.