szépségverseny másképp

2021.08.23. 07:00

Idén is díjazták a Parkerdő legszebb kertjeit

A Parkerdei Kertbarát Egyesület idén is meghirdette a legszebb kertek, a legrendezettebb utcák versenyét. Az egyesület zsűrije 157 kert közül két kategóriában választotta ki azt a tizet-tizet, amelyeket a szombat délelőtti ünnepségen díjaztak.

Gyöngyössy Péter

20210821 Varga Tiborné kerttulajdonos, Idén is díjazták a Parkerdei legszebb kerteket, Sé, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Molnár Lajos, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a Sé község határába tartozó területen 580 kert van. Az egyesület 1994 óta szolgálja a pihenni, kikapcsolódni, kertészkedni vágyó mintegy 1500 emberből álló közösséget. A „legszebb kert, legrende

zettebb utca” mozgalmat 14 évvel ezelőtt indították útnak. Előre közzétett szempontrendszer szerint ezúttal is értékelő bizottság járta végig az 580 kertet magába foglaló területet. Idén 157 kert érdemelte ki a szép kert minősítést. A bizottság ebből választotta ki

két kategóriában azt a tizet-tizet, amelyeket végül díjaztak.

A hagyományos kertek közül az első három helyezett: Varga Tiborné (Nefelejcs utca), Szalainé Horváth Ildikó (Tőzike utca), Baumgartner Imre (Búzavirág utca). A modern kert kategória első három helyezettje: Talabér Lajos (Hajnalka utca), Imre Lászlóné (Bükkfa utca), Derdák Tibor (Vadrózsa utca). Az idén a legrendezettebb utca címet a Séi erdő út érdemelte ki. Az ünnepségen saját versét mondta el Virág Zsuzsa, illetve Linka Sándor. Közreműködött a Paulik családi zenekar.

Kiemelt képen: Varga Tiborné a hagyományos kertek kategóriájában nyert: az ő kertje az első

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában