Nevezés

2021.08.19. 13:00

Kutyakiállítást rendeznek Vasszécsenyben

Augusztus 21-22-én az ÉDEN Kutyás Sport és Szabadidős Egyesület első alkalommal rendezi meg a Gellén Tibor Memorial CAC I-II. Kutya­kiállítást az Ó-Ebergényi kastély ősfás parkjában.

Vas Népe

A megnyitót szombaton 10 órakor tartják, 14.30 órakor pedig a Best in Show-ban a győztes kutyák versenyeznek a nap legszebb kutyája címért – tájékoztattak a szervezők. A délelőtti és a délutáni főprogram között 13.30-kor tartják a hobbi- és keverék kutyák szépségver- senyét, amelyre a helyszínen lehet majd nevezni.

Megtudtuk azt is, hogy a kiállítást hagyományteremtő szándékkal a Szépreménységi Kennel egykori tulajdonosa és tenyésztője, Gellén Tibor nemzetközi küllembíró emlékére szervezték meg.

Gellén Tibor a 80-as évek elején egy Csehszlovákiából importált gold-sable kannal, majd egy Ausztriából behozott gold-sable szukával alapozta meg Magyarországon a sheltie tenyésztését. Szombathelyen az első kutyakiállítást 1968-ban tartották meg. A szervezők úgy gondolták, hogy életútja méltó megemlékezést érdemel, így a későbbi kutyakiállításokat is az ő emlékére kívánják megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában