Kívül-belül

2021.08.16. 10:00

Megszépült a kápolna Lukácsházán

Szombat délután, Nagyboldogaszszony előestéjén ünnepi szentmisén áldotta meg dr. Székely János megyés püspök a felújított lukácsházi Szent Rókus-kápolnát.

Polgár Patrícia

A nagycsömötei falurész temetőjében álló Szent Rókus-kápolna rekonstrukciója tavaly májusban kezdődött meg. A műemlékvédelmi oltalom alatt álló épület külső felújítása 32 millió forintból valósult meg. A belső tér a helyiek és az elszármazottak összefogása által kapott új öltözetet, de nagy szerepet vállalt az önkormányzat és a Szombathelyi Egyházmegye is. Előbbi 8, utóbbi 5 millió forinttal támogatta a felújítást.

A szombati ünnepségen még az ajtóban is álltak a hívek, annyian voltak kíváncsiak dr. Székely János megyés püspök miséjére. A püspök kívülről és belülről is megáldotta az épületet, majd szentmisét mondott a felújított templomért.

– A mai ünnep arra hív, hogy mi is legyünk olyanok, mint a templom kapuja: engedjük be magunkba az Istent. Mi is lehetünk olyanok, mint a megújult templom hófehér falai, ha rádöbbennénk, hogy Isten törvénye nem ellenünk van. Nem korlát, hanem az élet útját mutatja – szólt az egyházi elöljáró.

A szentmisét követően a Csömötei-hegyi kilátónál agapéra várták a híveket.

Kiemelt képünkön: A nagycsömötei falurész Szent Rókus-kápolnáját dr. Székely János megyés püspök áldotta meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában