Aki teheti, az utazik

2021.08.28. 11:30

Semmi nem szegi az utazók kedvét – Vasi utazási irodáknál érdeklődtünk

Az utóbbi napokban több negatív hír érkezett a horvátországi vírushelyzettel kapcsolatban, és a két héttel ezelőtti, M7-esen történt busztragédia is beárnyékolja a hosszú kényszerszünet után hirtelen magára talált turistaszezont. Az általunk megkérdezett utazási irodák szerint azonban egyelőre semmi nem szegi az utazók kedvét.

Cseh-Egyed Bernadett

20210827 A Tekergő utazási iroda vezetője, Némethné Judit, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Tapasztalataink szerint Horvátországba változatlanul utaznak a turisták, és bár a buszos utak nem tartoznak a specialitásaink közé, az elmúlt két hétben is érkeztek rá foglalások, fizettek be nálunk is ilyen utakra – mondta el érdeklődésünkre Bartha Zoltánné, az egyik szombathelyi utazási iroda vezetője.

Egy másik helyen szintén arról tájékoztatták lapunkat, nem látni jelét a visszaesésnek. – Aki utazik, az tudja, hogy minden kockázattal jár. Sokan jelentkeztek buszos utakra, szinte valamennyi nyári ajánlatunk elkelt – fogalmazott Németh Gáborné, aki úgy látja: most bátrabbak az emberek, mint néhány hónappal ezelőtt, többen foglalnak időpontot szeptemberre.

Ebben a hónapban továbbra is népszerű úti cél Görögország és Törökország, de a nyáron sokan választották Spanyolországot, Ciprust és Egyiptomot is. Egyelőre azonban még a nagyon távoli helyekre és a hajós utakra kevesebb az érdeklődő. Majd így fogalmazott: – Azt hiszem, megtanultunk együtt élni a koronavírussal. Aki nincs beoltva, az gyorstesztet csináltat. Egyébként csak a regisztráció kötelező mindenhol, de az már rutinból megy, aki igényli, segítünk neki. Hála istennek, van forgalom, bizakodunk.

Kiemelt képünkön: Németh Gáborné, az egyik szombathelyi utazási iroda vezetője szerint most bátrabbak az emberek, mint néhány hónapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában