Győzedelmeskedő petúniák

2021.09.24. 07:00

A Virágos Sárvárért! verseny ismét megmozgatta a városlakókat

Több mint ötezer közönségszavazat és a zsűri szakmai döntése után hirdetett idén eredményt Sárvár Város Önkormányzata a Virágos Sárvárért! verseny díjátadóján. Az idén is három kategóriában adtak át elismeréseket: a legvirágosabb vállalkozások, erkélyek és házak tulajdonosainak. Hét különdíj és a közönségdíj is gazdára talált.

Pajor András

A Hild parkban megrendezett díjátadón a környezetszépítő verseny ötletgazdája, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző üdvözölte a díjazottakat. Köszönetet mondott minden sárvári polgárnak, aki a saját lakókörnyezetét gondozva támogatja a városszépítő munkát. Elmondta, hogy 2021-ben harminc ingatlant neveztek a versenyre.

A legvirágosabb erkély kategóriát és a közönségszavazást is csaknem félezer vokssal Pócza Imréné, a Dévai Bíró Mátyás utca 9-ből nyerte meg. A nyertes beszámolt arról, hogy a petúniák a kedvenc növényei, amelyekből szíve szerint sokkal többet is elhelyezne az erkélyén. Ám a kis alapterület nem teszi lehetővé, hogy minden tervét-álmát valóra válthassa. De lám: a győzelemhez ennyi petúnia pont elég volt.

A legvirágosabb vállalkozásért járó címet a Csallóköz utcában szállást kiadó Szele Csabáné és Szele Csaba vehette át. Az udvarukat és az épület előtti területet is minden évben szépen rendbe teszik. Pályázni sem akartak, gyerekeik unszolására neveztek be a városi környezetszépítő versenybe. A díj mellett a kertjükben lévő 15–20 éves muskátlikra és kannás növényekre a legbüszkébbek.

A legvirágosabb családi házért járó díjat Mórocz Gáborné és Mórocz Gábor kapta a Szatmár utca 12-ből. A díjra nem számítottak, de természetesen nagyon örültek neki, hiszen kertjük szépségéért rengeteget dolgoztak, a kertépítő ötleteket pedig utazási élményeikből merítették – mondta el a díjátadó után Mórocz Gáborné.

A díjakat és jutalmakat az illetékes lakókörzet önkormányzati képviselői, a zsűri tagjai és a díjfelajánlók adták át. – Az utcakertek, homlokzatok, erkélyek esztétikus és harmonikus megjelenését ösztönző pályázat tavaly bevezetett, új szabályokkal kiírt versenye ismét bevált – értékelt a zsűri elnöke, dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában