Új tagokat is felvettek

2021.09.27. 07:00

Borlovagok ünnepe Csehimindszenten

Szombaton a település Mindenszentek római katolikus templomában tartotta avatási és előléptetési ünnepségét az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje Vas megyei régiójának Oszkói Lovagi Széke.

Tersztyánszky Krisztina

A rend vezetői és az előléptetésre váró rendtagok délután a Mindszenty Emlékház és Múzeum közösségi helyiségében gyülekeztek, ahol Fukszberger Imre polgármester – aki maga is a borlovagrend tagja – mutatta be a vendégeknek az emlékházat. A résztvevők ezután átvonultak a templomba, ahol a Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános által celebrált ünnepi szentmise után megkezdődött az avatási ceremónia.

A lelkipásztor megáldotta a lovagrendi eszközöket és jelvényeket, majd az újonnan belépők avatása és a meglévő tagok ünnepélyes előléptetése következett.

Ebben az évben két új rendi tagot vett fel a régió. A ceremónia a két új tag, Takács Gyöngyi és ifj. Hosszú Zoltán eskütételével kezdődött, majd egy személy bortanácsossá, hat borbíróvá, három borlovaggá lépett elő. Az ünnepség a továbbiakban fehér asztal mellett folytatódott, ahol az új tagok lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. A vacsora mellé a lovagrendi tagok hozták el boraikat.

Pammer István borlovagrendi elnök végezetül ismertette az év hátralevő lovagrendi eseményeit. Legközelebb október első napjaiban a rendtagok részt vesznek a tokaji szüreti felvonuláson, ahol a hazánkban működő borlovagrendek közül hagyományosan egyedül az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje hivatalos.

Kiemelt képünkön: A csehimindszenti Mindenszentek római katolikus templomban zajlott a ceremónia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában