Jubileumi ülés

2021.09.29. 07:00

Életműdíjat kapott Masát Péter, László Rita asszisztensnőt az év nővére kitüntetéssel ismerték el

Ötvenéves a Magyar Gyermekonkológiai és Gyermekhematológiai Hálózat, amelynek jubileumi ülésén kitüntetést kapott dr. Masát Péter és László Rita.

Vas Népe

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN

A Magyar Gyermekonkológiai és Gyermekhematológiai Hálózat országos szervezet, amelynek része a Szombathelyi Gyermekonkológiai Centrum is, amelyet dr. Masát Péter főorvos évtizedeken át vezetett, összesen több mint negyven éven át dolgozott ott 2018-ban történt nyugdíjba vonulásáig. A neves és sokak által szeretett orvos a hálózat megalapítójáról, dr. Schuler Dezsőről elnevezett életműdíjat kapta. László Rita asszisztensnőt, aki korábban dr. Masát Péter mellett dolgozott, és összesen harminc éve dolgozik a gyermekonkológia területén, az Év nővére kitüntetéssel ismerték el.

Fotó: VN

Dr. Masát Péter a kórház gyermekonkológiai részlegének megteremtője és 1984-től vezetője volt. Számos tudományos társaságnak tagja, köztük a Nemzetközi Gyermekonkológiai Társaságnak is. 2007-ben a Vas Megyei Prima Díj közönségdíját kapta, a 2009-es év vasi emberének választották. Talán ő tett legtöbbet a megyében, a régióban élő, daganatos betegségben szenvedő gyerekek gyógyításáért. Hosszú évekig tartó munkája volt abban, hogy létrejött végül a Szombathelyi Gyermekonkológiai Centrum, amely tagja a kilenc hazai központból álló gyermekonkoló­giai hálózatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában