jó mulatság volt!

2021.09.16. 07:00

Gazdag volt programokban a vépi közösségi piknik

A művelődési ház udvarán mesejátékkal kezdődött, öt rézfúvós és egy dobos vidám találkozásával folytatódott, valamint az épületben a Soltis Lajos Színház A cigány című előadásával végződött a közösségi piknik.

Tóth Kata

Violin király és Hanga királykisasszony zenés mesejátékát hozta a tündérkertbe Joós Tamás énekmondó – a történetben Hangvilla udvarmester. Ahogy a plakát hirdette, a gyerekek is észrevétlenül szereplői lettek a darabnak: segíthettek felöltöztetni Pentatónia birodalmának királyát és az aranyhajú királykisasszonyt, utána hangszereket szólaltathattak meg. Hogy miért? Mert a mesében Hanga királylány folyton-folyvást énekel egy dalt, amit rettenetesen un már a király. Jól megmérgesedik, és azt találja mondani: az ördög vigyen el, ha nem hagyod abba. Az ördög el is viszi a hangját. amit csak úgy lehet visszahozni, ha zenekar alakul és kimuzsikálják az ördögöt Hangából.

Ebben segédkeztek a gyerekek tekerőn, citerán, furulyán játszva. Ha kedvet kaptak a zenéhez, maradhattak: a Brassdance zenekar legalábbis marasztalta őket. Az ő kedvükben is akartak járni a filmzenékkel, olyan ismert feldolgozásokkal, mint a Mézga Géza, a Rózsaszín párduc, a Nagy ho-ho horgász vagy az Oroszlánkirály betétdala, de játszottak jazzt, dixielandet is. A csapat Vépen az első reneszánsz forgatagon tűnt fel, sokszor lépnek fel mozgásos show-produkciókkal, tudtuk meg Sörfőző Zoltán zenekarvezetőtől.

Produkciójuk közben a piknik szervezői szörppel, zsíros kenyérrel kínálták a vendégeket. A Déryné Programban a közösségi alkalom csúcspontjaként este A cigány című darabját hozta Vépre a Soltis Lajos Színház, tanítva az emberi kapcsolatokról és a társadalmi szakadékok áthidalhatóságáról/áthidalhatatlanságáról.

Kiemelt képen: Mese Violin királyról és Hanga királykisasszonyról. Jobbról Joós Tamás, mellette a gyerekekből alakult zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában