ünnepség

2021.09.11. 07:00

Hét brenneres diák vett részt az Eucharisztikus Kongresszus elsőáldozásán a Hősök terén

A gyerekek a nővérekkel és Tamás atyával minden délután készültek az Oltáriszentség vételére.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Nagylaki András

Nagylaki András, az iskola igazgatóhelyettese elmondta: az idén negyedikes gyerekek közül többen már az eredeti időpontra regisztráltak, vagy az iskolánál kérték a közös regisztrációt. A szertartáson egységes, a kongresszus logójával díszített fehér öltözéket viseltek. – A helyszínrajzot megkaptuk előre, és a szektorok szélén egy-egy zászló segített minket a tájékozódásban – számol be Kádár Jázmin.

– A székeinken ajándékcsomag várt bennünket, és a világkonferencia sütijét is megkóstolhattuk. Simon Márton a nyakba akasztható, névre szóló regisztrációs kártyáról beszél, amit az egész szertartás alatt büszkén viselt. Takács Zente azt újságolja el, hogy mindegyikükről fotó készült, a legtöbbjüket a kivetítőn is látni lehetett, amikor a szentséget magukhoz vették. A szombathelyi gyerekeket Fazakas Márton csornai premontrei apát áldoztatta. Mindannyiuk számára emlékezetes marad, hogy a szent ostyát először a Hősök terén, 1200 másik gyermek társaságában vehették magukhoz.

Kiemelt képen: Az elsőáldozók a nővérekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában