Rendezvény

2021.09.08. 07:00

Közös zarándoklat a Mária-fához – A 15 éves Lenti Kolping-családot ünnepelték

A 15 éves Lenti Szent Katalin Kolping-család szeptember első szombatján, gyönyörű napsütéses napon rendezte meg a nyugat-magyarországi Kolping-családok és a helyi lelkészségi csoportok részére a XV. „Találkozás a Mária-fánál” körzeti gyalogos Mária-zarándoklatot.

Civil/VN

A Szombathely-oladi Kolpingcsalád 14 taggal vett részt a rendezvényen. A lenti kultúrháznál kiderült, hogy sajnos csak a két helyi csapat érkezett meg, többen más program, baleset, illetve betegség miatt távol maradtak.

Énekszóval indultak a zarándokok a Mária-fához, ott kezdődött Szűz Mária tiszteletére az ünnepi mise, melyet Jánosháza új plébánosa, a lenti származású Déri Péter celebrált Ipacs Bence lenti plébánossal együtt. Zenekari kíséret emelte a mise fényét. Mise után a kultúrház udvarán Horváth László, Lenti polgármestere üdvözölte a résztvevőket, majd Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathely-oladi Kolping-család elnöke köszöntötte a 15 éves Lenti Kolping-családot.

A kultúrház nagytermében megnyitották a néhai Pető Stángli Katalin Kolping-elnök verseiből és képeiből Elmegyünk címmel összeállított kiállítást, majd nekiálltak a főzésnek. A szombathelyiek nagyon finom kolbászos lecsót készítettek, a „szomszéd” csapat hagyományosan halat sütött. Közben prézesük, Sándor atya is megérkezett a rendezvényre.

Délután Gubinecz Ákos népzenész, népdalénekes Határtalan népzene – nóta, népdal népzene címmel tartott előadást, melynek keretében dalokat is tanított a résztvevőknek.

Kiemelt képünkön: Kőszegfalviné Pajor Klára (jobbról), a Szombathely-oladi Kolping-család elnöke is köszöntötte a tizenöt éves közösséget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában