Csapatverseny

2021.09.16. 09:00

Másodjára rendeznek RobOlimpiát a megyeszékhelyen

A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület meghirdeti a Második Szombathelyi RobOlimpia csapatversenyt, – elsősorban – Vas megyei tanulók részére.

vaol.hu

A versenyen 2+1 versenyszámot hirdetnek meg:

  • LEGO robot szumo bajnokság,
  • Gyorsasági vonalkövető robot verseny.
  • +1. Mikrovezérlő alapú (beágyazott) projektek bemutatója

    A csapatoknak külön-külön kell jelentkezési lapot kitölteni egyik vagy másik versenyszámra. Egy csapat mindkét versenyszámba is nevezhet!

    A verseny ideje alatt alkalmat adunk azon kiállítóknak, akik a mikrovezérlők birodalmában dolgoznak és bemutatnák munkáikat. A kiállított mikrovezérlő alkalmazásokra a verseny ideje alatt szavazni lehet, és a szavazás alapján „A legjobb mikrovezérlő alkalmazás” című közönségdíj átadására kerül sor.

    A verseny időpontja: 2021. november 25. (csütörtök)

    A verseny tervezett helyszíne: AGORA – Művelődési és Sportház (9700 Szombathely, Március 15 tér 5.)

    A szumó kategóriái korosztályok szerint:

  • kategória: 1-8. évfolyamos tanulók
  • kategória: 9-13. évfolyamos tanulók
  • Kategóriánként tíz csapat nevezését tudjuk fogadni. Egy csapatot 2-4 tanuló alkothat – a csapattagok több iskolából is jöhetnek. A csapatok saját számítógépüket és LEGO Mindstorms alap- és kiegészítő készletüket használhatják a versenykiírásban leírtak pontos betartásával. A csapatok összeépített szumó robottal érkezhetnek. Vegyes évfolyamos tanulók kategória besorolása, a legidősebb csapattag alapján történik. A bajnokság Standard és ExtRém „súlycsoportban” kerül meghirdetésre. További részletekért lásd a szabályleírást!

    Gyorsasági vonalkövető robotok versenye:

    A verseny kategória nélkül (6-19 év között) kerül meghirdetésre, maximum 16 csapat nevezését tudjuk elfogadni. A csapatok saját számítógépüket és tetszőleges alkatrészekből épített – így lehet akár LEGO Mindstorms készletből épített – robotokat használhatják a versenykiírásban leírtak pontos betartásával. A csapatoknak lehetőségük van, hogy már megépített robottal érkezzenek. Akik a szumó versenyen és ezen a versenyen is részt vennének LEGO készlettel, akkor van idő az új funkciójú robot megépítésére. További részletekért lásd a szabályleírást!

    Jelentkezési határidő: 2021. október 21. (csütörtök)

    Jelentkezni lehet a regisztrációs űrlap kitöltésével! (a jelentkezési űrlapok és a részletes szabályok facebook „szombathelyi robotverseny” közösségi oldalon megtalálhatók: https://www.facebook.com/szombathelyirobotverseny )

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában