Sok fejlesztési tervük van

2021.09.22. 07:00

Megújult a kastélyhoz vezető út is Bozsokon

Elkészült a Rákóczi utca 1–28. szakasz burkolati felújítása, amelyre az önkormányzat belügyminisztériumi pályázatból nyert közel nyolcmillió forintot idén tavasszal.

VN

Banga Anikó alpolgármestertől megtudtuk: a pályázatot még Darabos Béla polgármester adta be, aki áprilisban elhunyt, májusban hirdették ki a belügyminisztériumi pályázat eredményét. A 7,9 millió forint elnyert állami támogatáshoz az önkormányzat további kétmillió forintot tett, hogy a burkolatfelújítás megvalósulhasson. Egy sárvári cég volt a kivitelező, folyékony felületkezeléses technológiával dolgoztak a templom fölötti Y kereszteződés jobb oldali, kastélykert felé menő részén.

Az érintett szakaszt a hétvégi szüreti felvonulással vették használatba, ahova kilátogatott Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

– Közös munkánk révén Bozsok az elmúlt időszakban 50 millió forintos kormányzati támogatást kapott az óvoda felújítására, 15 millió forintot a templom, 7 milliót pedig útfelújításra. Mindezek komoly eredmények, sok még azonban a feladatunk, dolgozunk tovább – fogalmazott Ágh Péter, aki Banga Anikóval a további fejlesztési igényekről is egyeztetett.

Bozsok alpolgármestere elmondta: további útfelújításokra, valamint közműfejlesztésre lenne szüksége a falunak, ezenkívül a közeljövőben rendbe akarják tenni a temetőt is.

Kiemelt képünkön: Banga Anikó és Ágh Péter a felújított úton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában