Vetítés

2021.09.12. 11:00

Vép filmklub: itt a folytatás!

Két-három heti rendszerességgel újra láthatók alkotások a vépi filmklubban: október végéig, november elejéig öt vetítésre várják a nézőket a művelődési házba.

Tóth Kata

Továbbra is él a vépi filmklub, igaz, kicsit fel kellett támasztani, hiszen a világjárvány az ő terveiket is keresztülhúzta.

A mozizás fő időszaka az őszi-téli szezon, a most zajló vetítéseket eredetileg tavaly év végére, az idei év elejére tervezték. Végül nyár elején kezdték pótolni az elmaradt alkalmakat, utána nyári szünetre mentek, tudtuk meg Meskó Krisztián klubvezetőtől.

Most azonban itt a folytatás: öt filmmel várják az érdeklődőket az eredetileg tervezett tematikával. Lars Kraume A néma forradalom című film- drámája és az izlandi Grímur Hákonarson Kosok című nagyjátékfilmje után egy román film, Corneliu Porumboiu a Hegyek szigete című fordulatos krimire ülhetünk be. A Mindenki tudja spanyol–francia–olasz dráma, misztikus thriller a következő a Javier Bardem, Penélope Cruz művészpár főszereplésével, és Meskó Krisztián ajánlja még a Szeretet nélkül című orosz–francia drámát Andrey Zvyagintsev rendezésében.

A végére egy másik román film marad: Radu Jude Aferim! című filmdrámája, amely a 19. századi Havasalföldön játszódik. Aki szívesen mozizna másokkal együtt és beszélgetne az alkotásokról, azt várják a szerda esti vetítésekre. A mozizás továbbra is ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában