Átadás

2021.10.06. 07:00

A megújult sitkei óvoda 30. születésnapján – Fejlesztések a Magyar falu programban

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte szombaton a Sárvári Vármelléki Óvoda sitkei telephelye. A jubileum jó alkalom volt a megújult óvodaépület hivatalos átadójára is. Az oviba tavaly szeptemberben költözhettek vissza a gyermekek.

Polgár Patrícia

Morgós István, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, dr. Kondora Bálint és Ágh Péter a megújult óvodaépületnél

Fotó: Ohr Tibor

– A kormány Magyar falu programja révén látványos megújuláson eshetett át az óvoda. Ha az elmúlt néhány év fejlesztéseit összeadjuk, csaknem 400 millió forintot tudtunk Sitkére hozni: utak újultak meg, jutott forrás csapadékvíz-elvezetésre és különböző eszközök beszerzésére. Ez is rámutat arra, hogy a kormány vidékfejlesztési politikája egyre láthatóbb eredményeket hordoz – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Morgós István, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, dr. Kondora Bálint és Ágh Péter a megújult óvodaépületnél
Fotó: Ohr Tibor

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta: a megyei önkormányzat által felügyelt területfejlesztési program mintegy 23 millió forinttal járult hozzá az épület energetikai fejlesztéséhez. Az alelnök azonban hangsúlyozta, hogy nem a külsőségek a legfontosabbak: ha nincs meg az a szakmai háttér, amit az óvodapedagógusok az elmúlt harminc évben képviseltek az intézményben, az egész mit sem ér. Ezután átadta a Vas Megyei Közgyűlés elismerő oklevelét Hajdu Tímea óvodapedagógusnak.

– A pályázatok révén sikerült felújítani a tetőszerkezetet, új eszközöket és bútorokat szereztünk be, megszépült az udvarunk és energetikai fejlesztéseket is elvégeztünk – mondta Morgós István polgármester, aki kifejezte köszönetét Ágh Péter önkormányzati képviselőnek és a megyei önkormányzatnak a támogatásért, valamint Pataki Márta immár nyugdíjas óvónőnek negyven éven át tartó munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában