Magyar falu program

2021.10.11. 11:00

A Petőfi utca két szakasza újult meg Katafán

Két szakaszon újult meg a Petőfi utca burkolata. Több mint harminc éve nem történt ilyen nagy mértékű felújítás az utcán, most a Magyar falu program jóvoltából valósulhatott meg a fejlesztés.

Tóth Kata

20211009 útavató,Lakics János, Kevi Albert, Németh Lajos,Katafa, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Mintegy 27,8 millió forintból 410 méter hosszan, 3,4–4 méter szélességben újult meg a Petőfi utca. Kiegyenlítő, majd kopóréteget kapott a burkolat, a padkákat is kialakították: szeptember elején kezdte a munkát a kivitelező, és egy hét alatt végeztek, jó minőségben és határidőre dolgoztak, mondta Lakics János polgármester a szombati út­avatón. Említette azt is, hogy az elmúlt években az utcán csak a szükséges kátyúzást végezték el, önerőből nem lett volna esélyük a felújításra.

Kevy Albert, a térség önkormányzati képviselője, V. Németh Zsolt kabinetfőnöke a képviselő üdvözletét tolmácsolta a megjelenteknek. Mint mondta, 127 település alkotja választókerületüket, fejlesztésükben nagy segítséget jelent a Magyar falu program, amelyet harmadik éve gondoz a kormány, és amely az önkormányzatoknak önrész nélküli pályázati lehetőségeket kínál. A megújult burkolat nemcsak a házakhoz vezető utat teszi biztonságosabbá, hanem össze is köti az embereket, fogalmazott. A Vidékfejlesztési program egyik legfontosabb tényezője éppen ez: az emberek komfortérzetét növeli saját településükön.

Kiemelt képünkön: Lakics János, Kevy Albert és Németh Lajos, a kivitelező cég képviselője az útavatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában