Oltakozás

2021.10.13. 13:00

Ausztria: eléri célját a Covid-lottó

Szeptember elején startolt el Burgenlandban a Covid-lottó, amivel az egyre lanyhuló oltási kedvet szerette volna feléleszteni a tartomány vezetősége. Egy hónappal a kampány vége előtt az oltási cél kétharmadát sikerült teljesíteni.

Polgár Patrícia

Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke szeptember elején, az ORF-Burgenlandnak adott interjújában vetette fel: Covid-lottóval kívánja növelni az oltási kedvet. A cél a tartományi ünnepekig, azaz november 11-éig legalább tízezerrel növelni a beadott oltások számát. Az oltási kvóta elérése esetén azok, akik legalább egyszer már beoltatták magukat, sorsoláson vehetnek részt. Burgenland csaknem egy hónappal az oltási lottó vége előtt közeledik a célul kitűzött tízezres számhoz – számol be a bvz.at burgenlandi hírportál. Mint írják, a kampány szeptember 11-ei kezdete óta mintegy 6800 beadott oltást rögzítettek, szombaton délelőtt még 3161 koronaoltás hiányzott a tízezerhez. Így a lottóval a november 11-ei nemzeti ünnepig feltételezhetően célt érnek.

A tartományi vezetőség úgy látja, hogy a megcélzott oltási szám kétharmados teljesítése javarészt a lottó bevezetésének köszönhető. Az oltottak csaknem ezer díjban részesülhetnek, a fődíj pedig három autó. Burgenlandban szombatig összesen 212 697 burgenlandi embert oltottak be legalább egyszer. Az e-oltási kártya szerint 199 424-et kétszer, 4451-et pedig már háromszor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában