Az egyházmegye kincsei

2021.10.01. 07:00

Bemutatták Az örök élet forrásánál című új kötetet Szombathelyen

A székesegyházban a hétfő esti hálaadó szentmise előtt mutatták be Az örök élet forrásánál című kötetet, amelyet a Szombathelyi Egyházmegye az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére adott ki.

Tersztyánszky Krisztina

20210929 Szombathely dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök mutatta be az Egyházmegye új könyvét. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az albumot a szerkesztő, dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök mutatta be. Elmondta: dr. Székely János megyés püspök vetette fel, hogy a kongresszus alkalmából készüljön egy olyan kötet, amely az egyházmegye szépségeit mutatja be, hiszen ezeknek a kincseknek már a puszta látása is felér egy imádsággal. Az elmélkedésre buzdító album fotóin megcsodálhatjuk egyházmegyénk legszebb templomait, az ott szolgálatot teljesítő atyákat és híveiket, és a plébániák elrejtett kincsei is feltárulnak. A fotókat Molnár Péter, Benkő Sándor, Németh Márton és a Magyar Kurír készítette. A válogatáshoz festményeivel járult hozzá Kisléghi Nagy Ádám és Tóth Csaba festőművész, Rétfalvi Balázs pedig az egyházmegyei levéltárból eddig nem publikált archív felvételeket bocsátott rendelkezésre, például Mindszenty bíboros zalaegerszegi miséjéről. A kötet nagyobb egységeiben Eucharisztia-ábrázo lásokról, szentmisékről, szent ségtartókról készített fotók késztetik elmélkedésre a szemlélőt. Végül az utolsó fejezetben az egyházmegyéhez kötődő szentek ábrázolásait és egy-egy írását találjuk.

Kiemelt képünkön: Az albumot a szerkesztő, dr. Kürnyek Róbert ismertette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában