Tradíció

2021.10.04. 09:00

Dodzsem és trambulin a sárvári kertvárosi búcsún – Nyolcvan éve avatták a kertvárosi Szent Teréz-kápolnát

A tradicionális kertvárosi búcsú szentségkitételi szentmiséjét vasárnap délelőtt tartották a Nádasdy utcában lévő Szent Teréz-kápolnában.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Idén arról is megemlékeztek, hogy 80 éve alapította a Kertváros megnövekedett számú lakossága lelki ápolására Németh Józsefné Antonovics Jozefa a kápolnát. Az épületet 1941. szeptember 28-án Pehm (Mindszenty) József zalaegerszegi plébános áldotta meg és avatta fel. A legnépesebb városrész az I. világháború után kezdett kialakulni. Növekedéséhez hozzájárultak az egykor a munkanélküliség miatt Franciaországba és Belgiumba kivándorolt sárváriak által hazaküldött támogatások, majd saját visszatelepülésük is.

Fotó: Pajor András

Az évtizedek során többször költözött az őszi forgatag egyre távolabb a kápolnától, mivel a szabad területeket lassan beépítették. Az idén is új helyszínen, az Ungvár utcában, az ipari parkot és a lakóövezetet elválasztó területen foglaltak helyet a mutatványosok. Az alkalmi vidámparkban a legnépszerűbb a dodzsem és a kötéltrambulin volt, de sok gyermek ült körhintára és a hullámvasútra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában