beruházások

2021.10.07. 07:00

Hasznosul Kemestaródfán az iparűzési adó – Több fontos fejlesztés a településen

A község gyakran szerepel sikeresen pályázatokon. Az idén ősszel azonban több fontos helyi fejlesztést magánerőből kívánnak megoldani.

Tersztyánszky Krisztina

Takó Gábor polgármester: a boltot fel kell újítani

Fotó: Szendi Péter

Takó Gábor polgármester elmondta: a fejlesztések finanszírozásában sokat segít, hogy a település megkapta a kivitelező cégtől az iparűzési adót az után a tevékenység után, amit az egyes alvállalkozók Kemestaródfa területén végeztek az M80-as út építkezésén. Az egyik beruházás a tűzoltószertár felújítása: a palacseréppel fedett tető egy nagyobb jégeső következtében belyukadt, az épület beázik.

Takó Gábor polgármester: a boltot fel kell újítani
Fotó: Szendi Péter

Most mintegy 4,5 millió forint értékben kicserélik a tetőt és a nyílászárókat, új külső vakolás készül. A szertár szép állapotba kerül a jövő évre, amikor a tűzoltó-egyesület megalakulásának 125. évfordulóját ünnepli. A nyáron 500 ezer forintos költséggel elkészült a tűzoltó-egyesület új csapatzászlaja, a több mint százéves réginek hű mása.

A másik saját erős beruházás a bolt felújítása. Október közepén, ötven év után kivonul az ÁFÉSZ a taródfai boltból. Az üzemeltetésére találtak vállalkozót Bálint László személyében, aki előreláthatólag decembertől nyit. A boltot fel kell újítani: korszerűsíteni a fűtést, felújítani a villamos hálózatot, kicserélni a nyílászárókat, szigetelni, vakolni és festeni. Erre mintegy tízmillió forintot áldoz az önkormányzat. A gazdaságosabb üzemelés érdekében napelem elhelyezésén is gondolkodnak. Mindkét beruházás október huszadika körül kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában