Eredmény

2021.10.14. 17:56

Kihirdették Az év fája verseny győztesét – A herényi Erzsébet hársak a hetedik helyen végeztek

Csütörtökön kora délután kihirdették az idei Az év fája verseny eredményét.

Vas Népe

Herény Erzsébet-hársai

Fotó: : Herényi Kulturális és Sportegyesület

Korábban beszámoltunk róla, hogy az idei Az év fája versenybe a májusi határidőig 28 jelölés érkezett, amelyek között két szombathelyi nevezés is volt. Ezek közül tizenegyet juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. Az idei toplistára bekerült a Herényi Kulturális és Sport Egyesület

pályázata. A tizenegy döntős fára július 1-jétől október 1-jéig lehetett szavazni.

Az Ökotárs Alapítvány online eredményhirdetésén Móra Veronika igazgató ismertette a szavazás eredményét. Az utolsó, tizenegyedik helyen végzett fa 95, az első helyezett 3237 szavazatot kapott.

A herényi Erzsébet hársakra 592 szavazat érkezett, mely a hetedik helyre volt elég, de mindössze tizenhárom szavazattal maradt le a hatodik helyezettől. Az első helyezést nagy fölénnyel a debreceni Csokonai Színház előtt álló két csüngő ágú japán akác nyerte el. A második a Fejér megyei Perkáta nagy tölgye lett 1884 szavazattal. A harmadik helyezést a gödöllői görbefa, egy zöld juhar nyerte 1099 vokssal. A hős fa címet Ziliz ezeréves tölgyfája, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a Tolna megyei Mausz-fa, egy dombtetőn lévő hárs kapta.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-herenyi-erzsebet-harsak-az-orszagos-dontoben-5095307/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasi-dontose-is-van-az-ev-faja-versenynek-5002225/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ev-faja-meg-lehet-szavazni-hereny-erzsebet-harsaira-5236136/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szavazzon-hereny-erzsebet-harsaira-hogy-megnyerhessek-az-idei-ev-faja-versenyt-4990183/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában