beruházás

2021.10.15. 20:00

Megújul a körmendi kulturális központ

A Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár Berzsenyi utcai épülete felépítése óta csaknem változatlan állapotában a legfontosabb otthona a helyi civil és kulturális életnek. Most egy régi álom valósul meg az elkövetkező hónapokban: az épület teljesen megújul. A munkálatok energetikai felújítással kezdődnek, majd további belső átalakításokkal folytatódnak.

Markó Petra

20211014 sajtótájékoztató a kultúrális központ fejlesztéséről, Bebes István, H. Vörös Márta, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A tervek között homlokzatfelújítás, nyílászárócsere, fűtésrekonstrukció, a kül- és beltéri közösségi helyek felújítása, bútorok cseréje szerepel. A beruházáshoz a forrást két különböző uniós pályázat adja: egy 75 millió forintos energetikai, valamint a CLLD program mintegy 103 millió forintja – számolt be Bebes István, Körmend polgármestere, aki azt is elmondta, ebből az összegből jut a felsőberki városrészben a kultúrház felújítására is. Örömmel nyugtázta, hogy bő egy év múlva olyan teret kapnak majd vissza a kulturális és civil szféra dolgozói és alakítói, ahova mindenki szívesen megy majd.

A munkálatok természetesen hatással vannak az intézmény működésére – erről már H. Vörös Márta, a központ vezetője beszélt. Az épületből ideiglenesen kiköltöztek, az intézmény különböző helyeken működik. Az irodahelyiség például a Szabadság tér 8. szám alatt, a közösségeknek pedig átmenetileg a színházterem ad otthont.

Kiemelt képünkön: Bebes István és H. Vörös Márta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában