Együttműködést építenének

2021.11.29. 07:00

A koronavírus-rehabilitáció lehetőségeit is figyelik a kazah szakemberek Bükön

Szanatóriumi és gyógyturizmus területére szakosodott kazahsztáni delegáció látogatott a büki gyógyfürdőbe, a gyógyturizmus közös erősítése a cél.

Bakos Ágnes

Gyógyturisztikai területre szakosodott kazah delegáció járt a büki gyógyfürdőben

Fotó: BÁ

Népes kazahsztáni orvosi, gyógyturisztikai delegációt látott vendégül a büki gyógyfürdő. Mielőtt a küldöttség tagjai saját bőrükön tapasztalták a büki gyógyvizet, annak jótékony hatásait, bejárták a létesítmény medical wellness részletegét. Hallhattak arról, hogy egykor kőolajfúrások vezettek a gyógyvíz feltárásához, amelyre aztán fürdőt építettek Bükön.

Gyógyturisztikai területre szakosodott kazah delegáció járt a büki gyógyfürdőben
Fotó: BÁ

A kazah szakemberek évek óta dolgoznak a magyar– kazah gyógyturisztikai együttműködésen, nem először jöttek Bükfürdőre – mondta el Kairgeldina Sayagul Aydarovna, a Kazah Köztársaság Nemzeti Üdülőhely-szövetségének elnöke.

Az Irina Nekrasova kalauzolásával Bükfürdőn, Hévízen, Zalakaroson, Budapesten, valamint a Balatonnál tapasztaltakat igyekeznek beépíteni a kazah fürdők kínálatába. Kazbekov Kairat, a kazah elnöki hivatal központi klinikájának főorvosa elmondta: a koronavírus-rehabilitáció lehetőségeit is figyelik a magyar fürdőhelyeken, így a büki gyógyfürdőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában