Ez is a sikerük titka

2021.11.19. 07:00

Az eltelt húsz évben mindig meg tudott újulni a Sárvári Turisztikai Egyesület

Az idegenforgalmi szezonértékelőn mutatkozott be Simon Szilárd, a Sárvári Turisztikai Egyesület új elnöke is.

Pajor András

Fotó: PÁS

A közös célért tett erőfeszítéseknek köszönhetően a fővárost nem számítva Sárvár jelenleg is a TOP5 termálfürdős települések egyike.

Sikeres főszezont tudhat maga mögött idén Sárvár idegenforgalma. A nyári hónapokban összesen 209 ezer vendégéjszakát regisztráltak a sárvári szálláshelyek, ami megközelíti a járvány előtti, 2019-es rekordév adatait. 2021 augusztusában 93 ezer éjszakát töltöttek itt a vendégek.

Ez tíz százalékkal haladta meg a 2019-ben ilyenkor regisztrált vendégéjszakák számát. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele is növekedést mutat. A legfrissebb statisztikák szerint július és szeptember között 2 milliárd 182 ezer forint volt az árbevétel, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent mind 2020-hoz, mind 2019-hez képest.

– Éppen húsz éve, 2001-ben írták alá a sárvári fürdő kivitelezési szerződését. A jubileum azért is érdekes, mert bizonyítja, hogy az eltelt két évtized alatt Sárvár képes volt a folyamatos megújulásra. Ez a turisztikában elért siker egyik titka – jelentette ki dr. Máhr Tivadar alpolgármester a szezonértékelőn.

A tájékoztatón mutatkozott be a Sárvári Turisztikai Egyesület új vezetője, Simon Szilárd, akinek szállásadással és éttermi szolgáltatással foglalkozó cége alapító tagja volt az egyesületnek.

Kiemelt képünkön: Simon Szilárd, dr. Máhr Tivadar és Haller Ferenc a szezonértékelőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában