Klippremier

2021.11.18. 10:00

Az Őrségről írt dalt a népszerű körmendi együttes, a Soulwave – videó, fotók

Csütörtökön jelent meg a körmendi Soul­wave együttes legújabb dala és a hozzá kapcsolódó videóklip. A videó különlegessége, hogy a hazai zenészek szűkebb hazáját bemutató Road Movie projekt kapcsán készült el, a körmendi srácok szülővárosukat és az őrségi tájakat jelenítik meg benne.

Polgár Patrícia

A klipben nagy hangsúlyt kapnak az Őrség festői tájai

Fotó: Soulwave

A Sorstalan a Road Movie megkeresésére született meg. Érdekesség, hogy a projekt már a Covid-járvány előtt megtalálta a zenekart, azonban az akkor megírt dal, ahogy Fodor Máté, az együttes énekese fogalmaz, nem annyira adta vissza azt a hangulatot, amit szerettek volna. Végül a Sors­talan lett az a szám, amelyet beküldtek, és ez szerencsére mindenkinek tetszett.

A klipben nagy hangsúlyt kapnak az Őrség festői tájai
Fotók: Soulwave

– Összességében elég ambivalens a dal mondanivalója, mert az otthonról való elvágyódás, a felfedezés motiválta útkeresés áll szemben a gyökerekhez való ragaszkodással és a hazatérés megkönnyebbülést jelentő érzésével. A dalba belekerültek olyan tájak, amelyek számunkra fontosak, és nagyon jó érzés, hogy végre sikerült úgymond megörökíteni a szülőföldünket egy dalszövegben – fogalmaz Máté, és azt is elmondta, hogy a dalszöveget az idén tavasszal írta meg, a zenei részt pedig a körmendi születésű, ma már a Wellhello zenekart erősítő Diazzal fejezte be.

Fodor Máté, a Soulwave énekese

– Ő már korábban is segített nekem producerként a dalokban, és az zenei alapötletet az ő hangszerelésével szerintem elég egyedien tudtuk megvalósítani. Valószínűleg a helyi kötődése miatt az alkotási folyamat számára sem csak egy projektet jelentett, hanem közös szívügyünk lett ezt a dalt minél szebben tálalni a közönségnek – tette hozzá.

A Road Movie nevet viselő kezdeményezéssel kapcsolatban az énekes elmondta, hogy a célja az, hogy bemutassa a zenekarok szülőföldjét, vagy azt a vidéket, ahol alkotnak.

– Nálunk ez a lokálpatriotizmus elég erős, hiszen a mai napig Körmenden élnek a zenekar tagjai. Igyekeztünk elsősorban az Őrség festői hangulatát megragadni a klipben, emellett központi szerepet kap a körmendi kastélykert, az ott élő kétszáz éves platánfa, illetve a Rába. Ezek a helyszínek a mai napig a mindennapjainkhoz tartoznak. Én például nagyon sokat kirándulok az Őrségben, és nagyon szuper érzés, hogy itt van egy olyan miliő, amelyhez ezer szállal lehet kapcsolódni. Viszont a felfedezéshez is minden adott, közel a határ, közel a főváros, a tenger is csak félnapi autóút innen, szóval kicsit olyan érzés, mintha itt lenne a világ közepe – írta le érzéseit Máté.

Gombos Krisztián és Bánovits Vivianne, a videóklip főszereplői

A Sorstalan klipjében Bánovits Vivianne és Gombos Krisztián színészek szerepelnek, az ő sztorijuk kapcsolja össze a képi világ és a dalszöveg mondanivalóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában