értékesítés

2021.11.29. 07:00

Brenner-villa: két peres eljárás is zajlik

A Brenner-villa értékesítése ügyében két peres eljárás is zajlik, amelyekben érintett a szombathelyi önkormányzat.

VN

A Brenner-villa jelenlegi állapota még sokkal rosszabb, mint amilyen 2016 áprilisában, a tűzeset idején volt Fotó: Unger Tamás

Fotó: VN-archív

Ismeretes, augusztusban rendkívüli ülésen határozott úgy a szombathelyi közgyűlés, hogy él elővásárlási jogával és megvásárolja a Vak Bottyán utcai épületet. A közgyűlés tagjait írásban tájékoztatták a múlt csütörtöki ülésen az ügy kapcsán. A dokumentumot szerkesztőségünknek is megküldte a városháza kommunikációs vezetője. Abból kiderült: közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálata zajlik ingatlan-nyilvántartási ügyben a Győri Törvényszéken.

Azt a Service Immobilien Kft. indította a Vas Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának határozatával szemben. A földhivatal ugyanis elutasította a cég tulajdonjog-változással kapcsolatos bejegyzési kérelmét a Brenner-villára 2021. február 3-án kötött adásvételi szerződés kapcsán. Az elutasítás oka pedig az volt, hogy az érintett cég nem tudta bizonyítani, hogy értesítette volna az elővásárlási joggal bíró szombathelyi önkormányzatot.

A város képviselője november 18- án fejtette ki jogi álláspontját a Győri Törvényszéken. A per következő tárgyalása januárban várható. Október végén pedig a szombathelyi önkormányzat indított pert a Brenner-villára megkötött adásvételi szerződés hatálytalanságának megállapítása és elővásárlási jog érvényesítése iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában