Történelem fából

2021.11.08. 14:00

Fából faragott Magyarország az ŐrvidékHázban – fotók

Az Őrvidékház volt az idei utolsó állomása annak a vándorkiállításnak, melyet a Fából faragott Magyarország című Kárpát-medencei művészeti pályázatra érkezett alkotásokból rendeztek. A közel hatvan tárgyat magába fogadó tér az elmúlt héten rendhagyó történelemóráknak is színhelye volt.

Gyöngyössy Péter

20211030 Hende Csaba OGY képviselő, Fabol faragott orszag kiállítás megnyitó az Őrvidékházban, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Határon túli magyar lakta területekről is érkeztek alkotások arra a művészeti pályázatra, melynek legszebb darabjaiból állt össze a Fából faragott Magyarország című kiállítás. A műtárgyak között volt, egész falat betöltő, festett elemekből álló trianoni oltár, de volt olyan is, ami a kezünkben is elfért volna. Az alkotások között akadtak absztrakt és a naiv, már, már népies faragványok is, melyek a magyarság legfontosabb jelképeit is megjelenítették.

A kiállításmegnyitón köszöntőt mondott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke. A kiállítást Torjay Valter művészettörténész nyitotta meg és ajánlotta a közönségnek. A múlt héten rendhagyó történelemórákra várták az iskolás csoportokat. Minden nap más kort elevenítettek meg a hagyományőrzők. Négy nap alatt tizenkét osztályt fogadott az ŐrvidékHáz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában