Mesemondó Verseny

2021.11.15. 09:00

Felnőtt mesélő is színre léphet

Répcementi vagy magyar népmesékkel, de akár műmesével is jelentkezhet bárki a 26. Répcementi Mesemondó Versenyre, amelynek a művelődési ház lesz a helyszíne november 19-én.

Bakos Ágnes

A magyar, az európai, valamint a tájegységi mese-, monda- és balladakincs megismerése és megismertetése – ezzel a céllal hívták életre a Répcementi Mesemondó Versenyt – emlékeztetett Ziembicki Erzsébet, a csepregi Petőfi Sándor Művelődési-, Sportház és Könyvtár intézményvezetője. Nagy az érdeklődés, a csepregi és a környékbeli iskolákból is jelezték pedagógusok, hogy készülnek a gyerekek, fiatalok, ezért is hosszabbították meg a jelentkezési határidőt, még van lehetőség feliratkozni mesemondónak november 19-ére.

Értékelésre is számíthatnak a mesélők, külön az alsósok két korcsoportban, valamint a felsősök, a középiskolások – és a felnőttek is külön kategóriában léphetnek színpadra.

Mesél a büki Sok-Szín-Pad Társulat vezetője, Nika Róbert, és szívesen hallanának a versenyen még több felnőtt mesélőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában