Önkormányzat

2021.11.12. 07:00

Két utca kapott új aszfaltréteget Karakón

Két utca teljes hosszának aszfaltozására nyílt lehetőség a Magyar falu program 37 millió forintos támogatásának köszönhetően.

Tóth Judit

20211104 Karakó Útátadó ünnepség Karakón. Képen: Elekes János polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepi útátadón Elekes János, Karakó polgármestere ismertette a falu számára rendkívül fontos beruházás részleteit. – A Magyar falu programban sikeresen pályáztunk a Rákóczi és a Földvár utca felújítására. Az utcák 485 méter hosszan és 3,5-4 méter szélességben kaptak kiegyenlítő-, majd kopásréteget, emellett ötven centiméter szélességben padkákat is kialakítottak. A beruházás összesen 37 millió forintba került. A polgármester kiemelte, hogy ilyen nagy mértékű felújítás még nem történt a faluban, eddig csak kátyúzásokat végeztek. – A munkálatokat önerőből nem tudtuk volna finanszírozni, nagy szükségünk volt a pályázati támogatásra, amit ezúton is köszönünk V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, aki segítette a beruházás megvalósulását.

A kivitelező néhány nap alatt elkészült, így most már két nagyon jó minőségű úttal vagyunk gazdagabbak. Nehéz behoznunk a több évtizedes lemaradást, de lépésről lépésre építkezünk – mondta a polgármester. V. Németh Zsolt azt hangsúlyozta, hogy a kormány család- és falupolitikájának köszönhetően nő a népesség Karakón, ami rendkívül örvendetes, és biztosítja a jövőt.

– „A falu középkori hagyomány, a háromszáznál kisebb lélekszámú települések többsége életképtelen” – idézte Mihályi Péter liberális közgazdász 15 évvel ezelőtti szavait a képviselő, majd hozzátette: – A szocialista- liberális kormányzás így vélekedik a falvakról, ami számomra döbbenetes. A magyar kormány viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy a vidéki élet becsületét visszaadja. Ez történt Karakón is, ahol megújulhatott a település központjának két utcája, amelyeket minden bizonnyal nagy örömmel használ az ott élő lakosság.

Kiemelt képünkön: Elekes János és V. Németh Zsolt vágta át a nemzeti színű szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában