Beharangozó

2021.11.19. 17:59

Rangadóval zárja az őszt a Viktória FC

A női labdarúgó NB I. idei utolsó, 12. fordulójában szombaton 15 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás-Viktória FC a Ferencvárosi TC-t fogadja.

Pum András

Bódai Viktóriára nagy szerep hárul a támadósorban

Fotó: Unger Tamás

A 14 ponttal a negyedik helyen álló, Székely Tibor vezette szombathelyiek három vereséget követően az utolsó két fordulóban előbb a Soroksárt verték 3-1-re, majd Diósgyőrben szereztek értékes pontot (2-2). Az eredményesség javulása egyenes összefüggésben van azzal, hogy a sérült és beteg játékosok fokozatosan visszatértek a csapatba.

Bódai Viktóriára nagy szerep hárul a támadósorban
Fotó: Unger Tamás

A bajnoki címvédő, az immáron Vágó Fanny játékos-edző irányította fővárosiak 27 ponttal vezetik a tabellát. Érdekesség, hogy a kilencedik kerületiek éppen a budapesti, Haladás-Viktória ellen meccs előtt váltottak edzőt, és a Dörnyei Balázs helyére kerülő Vágóval szárnyal a csapat. Azóta mind a hét bajnokiját megnyerte az FTC, legutóbb 4-1-re verte az ETO-t. A Fradi kerete bombaerős, az ukránok elleni válogatott keretbe például fél tucat ferencvárosi futballista – Németh Diána, Szabó Viktória, Pusztai Sára, Csányi Diána, Fenyvesi Evelin és Vágó Fanny – kapott meghívót. És a Fradit erősíti a korábbi vasi futballista, Siklér Kinga is.

– Keretbe foglaljuk Vágó Fanny őszi edzősködését, ellenünk kezdte a munkát, és most ebben a naptári évben ellenünk ül utoljára a kispadon – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Remek munkát végez, az FTC pedig nagyon erős csapat, amely gyorsan megy át védekezésből támadásba. Technikás, jó futballisták alkotják keretét, nem véletlen, hogy a fővárosiak szerezték a legtöbb gólt a bajnokságban. Ezt a mérkőzést is arra használjuk fel, hogy továbbfejlődjön a csapat, de emellett pontot, pontokat remélek az FTC ellen. Horti Bogi operációja után lábadozik, Nagy Vanessza beteg.

A mérkőzés után téli szünet következik, majd március 19-én folytatódik a pontvadászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában