Kormányzati támogatás

2021.11.03. 16:10

Új sportcsarnokot terveznek Körmenden

Összesen 280 millió forintot nyújt a kormány egy új multifunkciós sportcsarnok tervezéséhez Körmenden. A beruházás előkészítését 2022. március 31-éig meg kell valósítani.

Vas Népe

Fotó: Jámbori Tamás

Mintegy 70 millió forintos támogatást biztosított a kormány a körmendi Kossuth Lajos utcai sportcsarnok bővítéséhez – írtuk meg korábban. Az előzetes felmérések azonban új irányba terelték a beruházást: a településen most egy teljesen új sportcsarnok épülne. Ennek megtervezéséhez a kormány mintegy 210 millió forinttal egészítette ki a korábbi forrást a központi költségvetésből. Az erről szóló döntés a Magyar Közlöny múlt heti számában már meg is jelent – tájékoztatta lapunkat V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, Körmend egy jó és egy még jobb lehetőség közül választhatott.

– Örülök annak, hogy a még jobb mellett döntöttek. Az eredeti helyszínen egy kompromisszummentes bővítést nem lehetett volna végrehajtani, és nemcsak a statikai problémák miatt, hanem azért is, mert a csarnokot továbbra is egy iskolával közösen kellett volna használni – mondta V. Németh Zsolt, aki azt is hozzátette: a kettős hasznosítás már ­réges-régen túl van a tolerálhatóságon. A bővített csarnoknál pedig az intézmény részéről halmozottan jelentkeznének a problémák, a parkolási gondokról nem is beszélve. Az országgyűlési képviselő úgy véli, hogy ez az igazi megoldás, megérte ez a rövid késedelem, hogy a városnak egy új, multifunkcionális csarnoka legyen. Kitért arra is, hogy egy ilyen nívójú csapatnak, mint amilyen az Egis Körmend, már nem kell kompromisszumokat kötnie.

– Letettek ők már az évtizedek alatt számos eredményt az asztalra, így ez a döntés nem megkérdőjelezhető – fogalmazott, majd azt is hangsúlyozta: Dél-Vas megyének kétségtelenül Körmend a központja ipari, kulturális és sportszempontból is, az új sportcsarnokkal pedig új lehetőségek nyílnak meg a térségben.

A képviselő arra is rámutatott: Bebes István polgármesterrel van már annyi hitelük a kormányzat előtt, hogy ezért a beruházásért nem kellett nagyon harcolniuk.

A városvezető a fentieket azzal egészítette ki, hogy az új komplexumot háromezer férőhelyesre tervezik, és a mai kor minden követelményének megfelelhet. A parkolók biztosításával együtt csaknem négy hektár nagyságú területen, a város nyugati határában lévő benzinkút mellett próbálják meg előkészíteni, majd később megvalósítani a beruházást.

– A legoptimálisabb megoldás és helyszín született – szögezte le Bebes István, aki azt is elmondta, ezzel a nyugati városrész új lendületet kaphat, tartalommal töltenék meg, és egy olyan régebbi problémát kezelnének, ami az ott lakóknak is nehézséget okozott a korábbiakban.

A csarnok a jelenleg az NB I.-ben játszó kosárcsapatnak megfelelő otthona lehet, másrészt pedig további rendezvényeknek adhat lehetőséget a megépítés után.

– A város is meg a csapat is megérdemli ezt a figyelmet, és bízzunk benne, hogy a kormány a következő határozatával majd a további forrást is biztosítani fogja – zárta szavait a polgármester.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt és Bebes István a Kossuth utcai csarnokban – mégsem ezt bővítik

Az új komplexummal új lehetőségek is nyílnak térségi szinten is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában