Fejlesztés

2021.11.13. 20:00

Új TOP-források – Jelentős támogatás juthat Vas megyébe

Megjelentek a következő hétéves fejlesztési ciklus első pályázatai. Ezzel kapcsolatban tartott közös információs napot az érintett települések képviselőinek a Vas Megyei Önkormányzat és a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Irányító Hatósága pénteken.

Cseh-Egyed Bernadett

20211112 Oláh Gábor helyettes államtitkár (Pénzügy minisztérium) ,TOP plusz konferencia, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Merjenek álmodni, de mielőtt papírra vetik terveiket, egyeztessenek a Vas Megyei Önkormányzattal – ezekkel a szavakkal köszöntötte Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a Haladás Sportkomplexum VIP-termében összegyűlt polgármestereket, települési képviselőket. Hozzátette: jelentős mennyiségű fejlesztési forrás érkezhet a térségbe a következő hét esztendőben, ennek felhasználásáról azonban most kell dönteni.

Pénteken Vas megyébe érkezett a Pénzügyminisztérium országjáró körútja, amelyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) felhívásairól, eljárásrendjéről, ellenőrzési ügyeiről hallhattak a résztvevők. Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, a TOP Plusz kiírás az előttünk álló hét évben biztosítja az elmúlt időszakhoz hasonló fejlesztések megvalósulását.

– A legfőbb feladat, hogy a rendelkezésre álló 1800 milliárd forint a lehető leggyorsabban eljusson a magyar gazdaságba. A felhívások közül már sok elérhető, azokra 60 napig lehet pályázni, 2022. január 15. után értékelik a beérkező kérelmeket. Célunk, hogy a támogatási szerződéseket március végéig aláírják és ezt követően a megítélt összeg akár száz százaléka megjelenhet a kedvezményezettek számláján – fogalmazott.

Kiemelt képünkön: Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára:„A legfőbb feladat, hogy a rendelkezésre álló 1800 milliárd forint a lehető leggyorsabban eljusson a magyar gazdaságba”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában