Vas megyei Prima díj 2021 – Márkus Erzsébet hétszeres Európa- és egyszeres világbajnok

Márkus Erzsébet, a Szombathelyi MÁV Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetője a magyar sport kategória győztese.

VN

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

1986-ban Körmenden kezdte a súlyemelést, majd a Haladás VSE lett az egyesülete. Aktív sportolói pályafutása során 27 érmet nyert világ- és Európa- bajnokságokon. 2000-ben a sydney-i olimpián megszerezte a magyar női súlyemelés első összetett ezüstérmét. Szakításban világcsúcsot ért el, összetettben országos csúcsot javított. Kilencszeres magyar bajnok: 1993-ban, ’99-ben és 2000-ben Az év súlyemelője Magyarországon. 2001-től a Haladás VSE súlyemelő-szakosztályának edzője.

 

Ebben az évben nemzetközi első osztályú versenybírói minősítést szerzett. Tanítványai több mint 70 alkalommal nyertek magyar bajnoki címet korosztályos és felnőtt országos bajnokságokon. A versenyzőként hétszeres Európa- és egyszeres világbajnok Márkus Erzsébet edzői pályafutása eddigi legnagyobb sikere: tanítványa, Boros Viktória októberben Európa-bajnoki címet szerzett Finnországban. Több éven át a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségi tagja volt, a Haladás VSE elnökségének most is tagja. Tíz éve a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában