Vas megyei díj 2021 – Pesti Arnold a Soltis színházból indult

Pesti Arnold a magyar színház- és filmművészet kategória megyei győzteseként indul a vasi Prima-jelöltek között. A fiatalember a Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület alelnöke, a társulat vezetője, színészként tizenkilenc éve játszik itt.

Vas Népe

Fotó: VN/PA

Pesti Arnold Celldömölkön született 1992-ben. A Berzsenyi- gimnáziumban érettségizett 2011-ben. 2002-től játszik a celldömölki Soltis Lajos Színházban. Megtanulta a színészmesterség alapjait, szerzett mozgásszínházi, fizikai színházi tapasztalatokat, tanult kontakt akrobatikát, társas táncot, művészi beszédet, színház- és drámatörténetet, kreatív zenét, néptáncot, éneket. 2012 őszétől 2013 nyaráig a győri Forrás Színház színésze volt, majd a Soproni Petőfi Színházban játszott, 2013 végétől 2014 tavaszáig a budapesti Nemzeti Színházban.

2014-ben a budapesti Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál volt drámatanár, részt vett a nevelőotthonokban élő fiatalok számára szervezett színházi nevelési előadások programjában, amely 13 nevelőotthonban, javítóintézetben, iskolában valósult meg. 2014 óta a Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület elnökségének tagja, 2016 óta pedig alelnöke és a társulat vezetője. Az egyesület tagjaként számos tábor, színházi találkozó, közművelődési esemény szervezésében és lebonyolításában vett részt. 2019-ben 146 előadásuk volt, több mint húszezer nézőnek. Ebben az esztendőben rendezték meg a XXII. Soltis Tábort, a II. Soltis Gyermekszínjátszó Tábort, a XVII. Színészek és Színházbarátok Bálját és a 10. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozót. Mindezzel párhuzamosan 2016-tól drámatanár és osztályfőnök a pécsi Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakán, az intézmény celldömölki telephelyén. A csoport középiskolás korú fiatalokból áll.

2018-ban Arany Oklevelet nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozón, Győrben. Az előadás sikerrel szerepelt az I. Országos Diákszínházi Találkozón, Miskolcon. Az osztály elnyerte a Legnyitottabb csapat díját. 2019-ben a Mielőtt meghaltál című előadással osztálya megosztott fődíjat nyert a II. Országos Diákszínházi Találkozón Pécsen.

2019-ben A Nemzeti Művelődési Intézet lebonyolításában 30 órás akkreditált pedagógustovábbképzés indult, melynek egyik Vas megyei képzési csoportját Pesti Arnold vezette. Számos díjat és kitüntetést nyert, köztük a Vas Megye Szolgálatáért Kulturális tagozat elismerést 2019-ben; ugyanabban az évben arany minősítést kapott a Regionális Diákszínjátszó Találkozón.

Kiemelt képünkön: Pesti Arnold

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában