Testületi-ülés

2021.12.28. 07:00

A praxisjog az önkormányzaté lesz Vépen

Tíznél több napirendi pontot tárgyalt 2021. évi utolsó – decemberi – ülésén Vép önkormányzatának képviselő-testülete. Pályázatokról, sportköri támogatásról, rendeletmódosításokról is szó esett.

BTK

Munkában a képviselők a december végi ülésen

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A sportkör részéről Németh Attila elnök az általuk kért támogatás ügyében érkezett. Mint mondta, jelenleg problémák vannak a tao-pénzek átutalásával, így hétmillió forinthoz még hónapokig nem jut hozzá a sportkör. A 2022- es évre kérnek hárommillió forint támogatási előleget, hogy január–februárban legalább a béreket ki tudják fizetni, egyéb kiadásokat rendezni. A jövő évi támogatás terhére előlegként hárommilliót utal át az önkormányzat, amit később a civil szervezetek támogatásánál figyelembe vesznek – egyhangúlag így döntött a testület. 

 

Decemberben meghalt dr. Tüske Zsuzsanna, a II. számú körzet háziorvosa. A praxis működtetésének joga visszaszáll az önkormányzatra. Ehhez működési engedélyt kell kérniük a Gamesztól egészségügyi szolgáltatás nyújtására – erről is döntés született. Az önkormányzat vagyonáról szóló rendelet módosítása a belső ellenőri vizsgálat nyomán vált szükségessé. Ezt, az SZMSZ-ről szóló rendelet módosítását és a 2022. évi belső ellenőrzési tervet is elfogadták. A Vadvirág óvoda alapító okiratát is módosítani kell, mert a bölcsődére vonatkozóan szerepel benne egy kitétel arra vonatkozóan, hogy a megengedett létszám legfeljebb 25 százalékáig fogadnak be Vépen kívüli gyerekeket. 

 

Ezt szavazással feloldotta a testület: üresedés esetén, ha nincs vépi jelentkező az adott helyre, mostantól befogadhatnak környékbeli gyermeket is. TOP Plusz-pályázat indításához kérte képviselőtársai támogatását a polgármester: mind a gondozási központra, mind a sportöltözőre ráfér az épületenergetikai felújítás. Első körben a műszaki szakértői előminősítő anyagok elkészítéséről határoztak. A megyei önkormányzat részéről elkezdődött a csapadékvíz-elvezetés terveztetése, valamint óvodabővítésre is nyújtanak be pályázatot. A belterületi kerékpárút építésének tervezésére is kiírta a pályázatot a megyei önkormányzat. 

 

A Kinizsi utcai szakasztól befelé bővülne a kerékpárút várhatóan a Gépész-portáig. Fontos, hogy a terv elkészüljön a teljes szakaszra, és amennyiben később költségnövekményre lehet pályázni, a következő szakasz is bekerüljön. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában