Vidám nyüzsgés

2021.12.31. 11:00

Közösen búcsúztak az óévtől a lukácsháziak - fotók

Vidám nyüzsgés, beszélgetés, zeneszó töltötte meg tegnap délután a Csömötei-hegyi kilátó környékét. Családok, népes társaságok, párok érkeztek – közös óév­búcsúztatóra gyűlt össze a település apraja-nagyja.

TK

Fotó: © Szendi Péter

Többéves hagyomány, hogy ezen a napon – a szilvesztert meghagyva a privát programoknak – a szőlőhegyre hívják a falu valamennyi lakóját. Ezúttal is az önkormányzat és a Lukácsházi Borbarát Hölgyek Egyesületének tagjai voltak a vendéglátók, kínálták az érkezőket mindenféle jóval. Nagy fazekakban tea, puncs és forralt bor készült a különböző korosztályoknak. Virág János polgármester büszkén mondta: ilyenkor az önkormányzat a saját termésű zweigelt borát kínálja. Mellé sült a lángos, a kürtőskalács, a héjas krumpli, illatozott a zsíros kenyér. Amíg a felnőttek a falupincénél időztek, a gyerekek egy fűtött helyiségben szerencse­hozó kismalacot, csákót, álarcot barkácsolhattak a Lukácsházi Boszorkányok Egyesülete irányításával. 

 

 

A polgármester a pezsgős koccintás előtt beszámolt az ez évi nagyobb fejlesztésekről, majd fellobbant a tábortűz, és a népszerű tűzijáték sem maradt el. – A rendezvényünk lényege, hogy a faluból minden korosztály egybegyűljön, kötetlenül beszélgessen – mondta Virág János. – Népművelő vagyok, tudom, eredményeket egyedül nehéz elérni. Fontos, hogy az ember megismerje a település lakóit, hogy épül­jenek és erősödjenek a kö­zösségek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában