Bűnügy

2022.01.11. 18:16

A szomszédos megyéből indulva Pozsonyig üldöztek egy embercsempészt magyar rendőrök

Az ukrán sofőr a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem állt meg. Rajkánál lépte át a határt, Pozsonyban tartóztatták fel.

MTI

Illusztráció

Pozsonyig üldöztek és ott tartóztattak fel egy illegális migránsokat szállító autót magyar rendőrök kedden - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szlovák rendőrségi közlésre hivatkozva.

 

A pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint magyar kollégáik a reggeli órákban vették fel velük a kapcsolatot, hogy egy, a rajkai magyar-szlovák határ felé tartó Skoda Octaviát követnek, amely a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem állt meg. Az üldözött gépkocsi a Rajka-Oroszvár határátkelőnél lépte át a határt, majd felhajtott az autópályára és nagy sebeséggel a Pozsonytól nyugatra lévő Malacka (Malacky) városka felé vette az irányt. Lamac városrésznél lehajtott az autópályáról, ahol is a magyar rendőröknek sikerült megállítaniuk.

 

A hírt a magyar rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Közleményükben azt írták, a rendőrök a reggeli órákban próbálták meg ellenőrizni a személygépkocsit az M15-ös autóúton, Rajkánál. A járművezető azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel a határátkelő felé hajtott. Az egyenruhások követni kezdték a gépkocsit, közben értesítették a szlovák rendőröket.

 

A Szlovákiába áthajtó autót végül a D2 autópályán, Pozsony külterületén a magyar rendőrök megállították. Az elsődleges információk alapján ukrán állampolgárságú sofőrjét, valamint török állampolgárságú utasait elfogták, akiket átadtak a szlovák hatóságnak.

 

A magyar rendőrségi közlemény arra is kitér, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában