Folytatódtak a tárgyalások

2022.01.11. 14:28

Elhárulni látszik a sztrájk lehetősége az Opel szentgotthárdi gyárában

Tóth Kata

Forrás: VN-archív

Fotó: VN-archív

– Folytatódtak a tárgyalások az Opel szentgotthárdi gyárában. Újabb javaslatváltozattal éltek az érdekképviseletek, ami alapján a munkáltató is újraszámolta a lehetőségeket. Pozitív irányt vett az egyeztetés, közel a megállapodás, amivel a sztrájk veszélye is elkerülhető, mondta el kérdésünkre Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete elnöke.

 

Szakszervezetük elviekben elfogadta a jövedelem emelkedésére vonatkozó számokat. Egy utolsó, a tisztségviselőkkel való egyeztetés után aláírhatják a megállapodást, tette hozzá az elnök.

 

Mint ismert, három hete, december 21-én a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete és a Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága közös sztrájkbizottságot alakított, mert a megelőző hétnapos kollektív munkaügyi vitában nem tudtak megállapodni a bér kérdésében a munkáltatóval. A dolgozók január első napjaiban akár sztrájkra is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában