Gyász

2022.01.19. 10:11

Elhunyt Murai Gábor

Hosszan tartó betegség után 57 éves korában elhunyt Murai Gábor. Szombathelyen mindenekelőtt tanárként, valamint a független filmkészítés elismert alakjaként, és kulturális események szervezőjeként ismerték - írják az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A művészetek, és különösen a filmek iránti érdeklődése egész életét végigkísérte. A nyolcvanas évek közepétől szervezett filmklubokat, meghatározó személyisége volt nem csak a városi, hanem az országos amatőr filmes mozgalomnak. Évekkel később doktori disszertációját is filmes témából készítette. Egyik utolsó munkája a Miszori Zoltán atyáról készített Pásztor című dokumentumfilm.

Jogelőd intézményünkben, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett magyar–népművelő szakos diplomát, majd filozófiát tanult az ELTE-n. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában sok éven át tanította a kommunikáció és a művelődésszervező szakosokat többek között mozgóképkészítésre, filozófiára és rendezvényszervezésre. Az egyetemi diákok bevonásával szervezett számos városi kulturális esemény fűződik a nevéhez, mint az Angol Szalon, a Tolerancia Fesztivál, a Zsidó Fesztivál.

Az utóbbi tíz évben Budapesten, de továbbra is a kultúra és a művészetek vonzásában élt: képzőművészeti kiálltások, hangversenyek, fesztiválok valósultak meg Gábornak köszönhetően.

Isten nyugosztalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában