Helyi közélet

2022.01.31. 09:00

Faragnának a hiányból Csepregen

Százharminc millió forintos hiányt tartalmaz az önkormányzat 2022-es költségvetési tervezete, ami téma volt a legutóbbi testületi ülésen.

VN

Fotó: Unger Tamás

A képviselők tudomásul vették az első olvasatot – megelőzően mindkét városi bizottság két-kétórás megbeszélést is folytatott, miként faraghatnának le a kiadásokból – ötletek, javaslatok hangzottak el, és még van idő gondolkodni. 


Horváth Zoltán polgármester úgy tájékoztatott, hogy a hiány csökkentését a dologi költségek lefaragásával, a személyi kiadások sérülése nélkül kívánják megoldani. A jelenlegi költségvetésben még nincs benne az éves rendezvényterv és más, nem kötelezően vállalt feladatok, például a szociális támogatások. 
– Ezeket is szeretnénk betenni, csak legfeljebb nem akkora mértékben, mint eddig. Fordítva gondolkodtunk: előbb azt akartuk látni, ami mindenképpen kiadás lesz, aztán adjuk hozzá, ami nem kötelező – mondta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában