Programajánló

2022.01.07. 08:00

Ingyenes koncertek az MMIK előtti téren

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával három ingyenes koncert lesz az MMIK előtt januárban.

Merklin Tímea

Fotó: Fotó: VN/MMIK

Ma, január 7-én pénteken 15 órakor a szentpéterfai Koprive tamburazenekar köszönti az új évet az MMIK Szombathely előtti dísztéren, rossz idő esetén az aulában. Az akusztikus koncerten megszólalnak a közönség kedvenc slágerei: a saját szerzésű számoktól a népszerű délszláv dallamokig; a Surda-zene ismét megtáncoltatja a hallgatóságot. 

 

 

Jövő pénteken, január 14-én 15 órától a Tóth Dániel–Batyi Norbert duó ad koncertet. Tóth Dániel énekes, zenész 2011-ben Szombathely hangja volt, azóta számos sikeres koncertet tudhat maga mögött jazz-zenekarokkal és fúvószenekarokkal. 2015-ben elnyerte az Egri Bárzenész Találkozó fődíját, a Trilla-díjat. 2016-ban a Savaria Szimfonikus Zenekar Hollywood Classics koncertsorozatának szólistája volt Veres Mónika Nika társaságában, duettezett többek között Détár Enikővel, Soltész Rezsővel és Farkas Gábor Gábriellel. Diplomát szerzett a bécsi zeneművészeti egyetemen, 2021 novemberében a TEDxYouth Budapest előadója volt. Batyi Norbert zongorista Budapesten végzett ifj. Szakcsi Lakatos Béla növendékeként, jazz-zongora szakon. A harmadik TérZene koncerten a magyar kultúra napja előtt, január 21-én 15 órától a Háklár Banda TérZenélését hallgathatjuk az MMIK Szombathely előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában