Bírósági ítélet

2022.01.18. 08:00

Jogerős felfüggesztett halálos gázolásért

Egy év négy hónapot kapott felfüggesztve, és a vezetéstől is eltiltották több mint egy évre azt az autóst, aki 2020-ban halálra gázolt egy idős embert Celldömölkön.

VN

Fonyódi Lajos bíró hozott ítéletet

Forrás: Benkő Sándor

Fotó: BENKO SANDOR

A Sárvári Járásbíróság hétfőn halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 1 év 4 hónap próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetésre és 1 év 3 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte T. B.-t, aki 2020 decemberében Celldömölkön, a reggeli órákban – éjszakai sötétségben, de működő közvilágítás mellett – a szükséges figyelem és elővigyázatosság elmulasztása miatt későn észlelte, hogy előtte egy idős ember megy át az úttesten. 

 

Az idős ember az autós menetirányát tekintve balról jobbra haladt át az úton, és már a vádlott által használt sávban járt – a felezővonaltól három méterre –, amikor elütötték. A motorháztetőre csapódott, majd az úttestre esett, és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az úttestre lépő gyalogos csaknem 60 méterről látható volt, ezért, ha a vádlott időben észreveszi őt, a balesetet lassító fékezéssel is elkerülhette volna. 

 

Az ítélet jogerős. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában