Támogatási program

2022.01.09. 07:00

Munkahelyi képzések: január végéig lehet benyújtani a pályázatot

Szeptemberben indult el a munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási program első szakasza, az eredetileg év végi határidő helyett a pályázatokat január 31-éig nyújthatják be a magyarországi vállalkozások, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

MTI

Továbbra sem ingyen pénzt kapnak a vállalkozások Fotó: Stock

A GINOP Plusz 3.2.1 pályázatban az ötvennél kevesebb embert foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozások hetvenszázalékos támogatást igényelhetnek dolgozóik vállalati képzéséhez. A program a kieső munkaidőre jutó munkabér hetven százalékát is átvállalja. A közepes méretű vállalkozásoknál a támogatás hatvan-, míg a nagyvállalatoknál ötvenszázalékos. 

 

A tárca közleménye kiemelte: a programban továbbra sem ingyen pénzt kapnak a vállalkozások, a munkavállalóknak tanulniuk kell, például a feladataik ellátásához szükséges kompetenciákat, digitális készségeket vagy idegen nyelvet kell elsajátítaniuk. A munkáltatóknak pedig legalább egy évig tovább kell foglalkoztatniuk a résztvevőket, bérüket a minimálbér idei növekedési ütemét meghaladó mértékben kell emelniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában