Adatok

2022.01.14. 10:01

Vas megyében több mint kétszer annyi az influenzás beteg, mint két hete

Ebben az időszakban még a járvány előtti évben sem volt olyan sok influenzás, mint most. Vas megyében több mint kétszer annyi a beteg, mint két hete.

VN

Influenzaszerű tünetekkel többen fordulnak orvoshoz

Fotó: Shutterstock

Továbbra is a 15-59 éves korosztály a leginkább érintett, a betegek 68,5 százaléka közülük került ki. A háziorvosoktól beérkezett minták közül egy esetben mutatták ki az influenza A vírus jelenlétét, a kórházi mintákból hat influenza A, tizennégy pedig RSV-pozitívnak bizonyult. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés. 

 

Vas megyében is jelentősen megugrott az orvoshoz fordulók aránya, míg a tavalyi év utolsó hetében 52-en fordultak orvoshoz százezer lakosból, múlt héten már 126-an. Az országos adatok azt mutatják, hogy tavaly az első héten harmadennyi (4.100), két éve pedig kevesebb mint a fele (5.250) volt a megbetegedések száma a mostaninak, de még a Covid-járvány előtti utolsó évben, 2019-ben sem volt ilyen sok beteg (11.000). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában