Végzős diákok

2022.02.13. 07:40

A Herman-iskola végzőseinek is feltűzték a szalagot - fotók

A Kisalföldi AszC Herman Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium négy végzős osztályának 88 diákja – 71-en technikusok, 17-en szakképző iskolások – kaptak szalagot szombat este az AGORA-Művelődési és Sportház nagytermében.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Hagyományuk a szalagavatókon a palotás tánc, amit hat páros járt. Az osztályok műsorral készültek – a vadászok például énekeltek. Hodvogner Csaba igazgató beszédében reményének adott hangot, hogy az idén a ballagást is meg tudják tartani a rendkívüli helyzetben. A diákoknak az előttük álló öt hónap fontosságát hangsúlyozta, és felhívta a figyelmüket: tanulással és munkával tudnak csak az őket érő információdömpingben eligazodni.

 

 Névadójuktól, a kiváló természetkutató Herman Ottótól idézett: "Légy büszke arra, ami voltál, s igyekezz különb lenni annál, ami vagy". És Goethétől is: „Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában