Előkészítő tárgyalás

2022.02.18. 07:00

Csebenhagyás a 84-es főúton: a sofőr nem fogadta el, hogy egy évre elvegyék a jogosítványát - fotók, videó

Az ügyész indítványa szerint egy évre vették volna el a cserbenhagyó férfi öt kategóriára jogosító vezetői engedélyét, aki azonban nem fogadta el az ajánlatot, mivel C-kategória hiányában nem tudna dolgozni.

Budai Dávid

Dr. Szabó Attila tanácsa márciusban tárgyalást tart

Forrás: Horváth Balázs

Egy 2020-ban történt cserbenhagyásos baleset ügyében tartottak előkészítő ülést csütörtökön a Sárvári Járásbíróságon. A vádirat szerint egy októberi éjjel a 84-es főút egy egyenes szakaszán a Sárvár felől Sümeg irányába tartó S. J. furgonjával áttért a szemközti sávba, összeütközött egy szabályosan közlekedő autóssal. A vétlen sofőr megpróbálta jobbra kormányozni autóját, de az ütközést nem tudta elkerülni. 

 

 

 

A vétkes sofőr az autó bal elejének, majd érintőlegesen a bal oldalának ütközött, kitörtek az ablaküvegek. A vádlottnak érzékelnie kellett a jelentős hanghatással is járó balesetet, de elhagyta a helyszínt, és csak másfél kilométerrel arrébb állt meg. Személyi sérülés nem történt. Az ügyész 150 ezer forint pénzbírságra, a közúti járművezetéstől egy évre történő eltiltásra, a bűnügyi költségek megtérítésére tett indítványt, ha a vádlott lemond tárgyaláshoz való jogáról. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei S. J. és védője ezt nem fogadta el, arra hivatkozva, hogy a fiatal férfi B-kategóriával követte el a balesetet, de öt kategóriára van vezetői engedélye, és ha elveszíti a C-s jogosítványát is, veszélybe kerül a megélhetése.

 

 Dr. Szabó Attila bíró tanácsa ezért március 31-én tárgyalást tart az ügyben, tanúkat és a baleset vétlen szereplőjét is meghallgatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában